Program

NOVELLKLUBBEN + KONST: Läs, upplev & prata
29.9–18.11

Gillar du att prata om det du har läst och sett? Då är du välkommen till Novellklubben + Konst – ett samarbete mellan Lindängenbiblioteket och Malmö Konsthall.

Vi läser tre noveller eller korta texter med tematisk koppling till utställningen Hassan Sharif: I Am The Single Work Artist. Vi diskuterar sedan i grupp enligt en speciell modell. Varje tillfälle inleds med en kort tur i utställningen.

Du har möjlighet att anmäla dig till tre tillfällen, antingen tisdag förmiddag eller onsdag kväll. Träffarna är på Malmö Konsthall, och det är helt kostnadsfritt. Novellklubben riktar sig till vuxna, men alla är välkomna.

Begränsat antal platser! Anmälan till ylva.brannstrom@malmo.se. Efter bekräftelse kan du kostnadsfritt hämta ut texterna i Malmö Konsthalls bokhandel.

Tisdag 29 september 10-11.30 Genet och Mohamed av Ben Jelloun.

Onsdag 30 september 17.30-19 Genet och Mohamed av Ben Jelloun.

Tisdag 20 oktober 10-11.30 Dikter av Yahya Hassan.

Onsdag 21 oktober 17.30-19 Dikter av Yahya Hassan.

Tisdag 17 november 10-11.30 Att titta ut genom fönstret av Orhan Pamuk.

Onsdag 18 november 17.30-19 Att titta ut genom fönstret av Orhan Pamuk.

BOKRELEASE: Lena Mattsson – The Window Opens to the World
Wednesday 30.9 at 6–9 pm

Bokhandeln/C-salen

Malmöbaserade konstnären Lena Mattssons konstnärliga värld presenteras i en ny bok som ges ut av Kerber Verlag i Berlin. Lars Gustaf Andersson, John Peter Nilsson och Charlotte Wiberg bidrar med texter som belyser Mattssons verk ur olika aspekter. Boken har fått titeln The Window Opens to the World, utifrån vad konsthistorikern Måns Holst-Ekström har sagt om Lena Mattsons konst: ”Fönstret öppnar sig för världen”.

Lena Mattsson är erkänd för sitt sätt att lyfta fram och utmana orättvisor och konflikter i vårt samhälle. I flera av sina verk deltar hon själv aktivt och väver in sina egna upplevelser och erfarenheter – hon identifierar sig starkt med de mest utsatta och drabbade i vårt samhälle. Denna mycket personliga, konstnärliga och poetiska sammanvävning av liv och konst ger hennes verk ett unikt uttryck.

Boken är rikt illustrerad och innehåller bl.a. ett antal tidigare ej publicerade installationsfotografier från Lena Mattsson separatutställning A Small Fairytale på Malmö Konsthall (30.11–10.2 2002). Formgivningen är gjord av Andreas Nordström.

Kl. 18–19 Lena Mattsson signerar boken
Boken finns till försäljning till förmånligt pris i Malmö Konsthalls bokhandel.

Kl. 19 Samtal & visning av Lena Mattssons verk 
Samtal kring hennes konstnärliga arbete tillsammans med filmvetaren och författaren Lars Gustaf Andersson, som följt hennes verksamhet under lång tid. Författaren och filmkritikern Charlotte Wiberg kommer också att delta i diskussionen. C-salen.

Lena Mattsson är född i Kungshamn 1966 och verksam i Malmö. Mattsson är främst video- och performancekonstnär, men började som målare och har inte minst intresserat sig för akvarellens möjligheter. Hon arbetar också som curator för samtidskonst. Hennes egna verk hänvisar ofta till konsthistoria och film och befinner sig i ett intensivt samtal med nuet och historien. Hon har deltagit i en rad utställningar över hela världen.

Bild: When Hades Bursts with Blooms av Lena Mattsson. Stillbild från video med Lena Mattsson

BOKRELEASE: MÄSTARVERKET av Lisa Jeannin
Söndag 4.10 kl 14–16

Bokhandeln/Mellanrummet

I DRÖMMAR har jag fått

KONTAKT med min INRE

MÄSTARE.

Hon är 11 år och ser ut som en clown

med svart, vit och röd dräkt.

NIGREDO

ALBEDO

RUBEDO

Första gången fick jag information

att leta i husvagnen.

Hon var gömd i ett påskägg.
Hon har ett labb i husvagnen.
Det är hennes boning.
Hon vägleder mig i alkemin genom att ge mig

enigmatiska stilleben att meditera på och visar

metaforiska processer i drömmarna.

Hon har en guldlykta som hon lyser upp vägen med.

Vem är du?

Månen är min mor och Solen är min far.
Hon går igenom alla alkemiska processer själv,

för hon är stenen.

Lisa Jeannin undersöker vår samtid genom alkemin, och presenterar dess energi och kraft i en mängd olika uttryck, MÄSTARVERKET är en modell för denna undersökning. Alkemin benämns ibland som en protovetenskap, just något som gängse vetenskap ännu inte hunnit ta till sig. Jeannin ligger här i framkant hon söker kunskap genom alkemin och konsten utan att särskilja dessa två uttryck.

I MÄSTARVERKET bjuds vi in i en inkubator för alkemiska drömmar. Utgångspunkten är installation med samma namn som första gången visades på Norrtälje Konsthall våren 2019.

Release för MÄSTARVERKET, och en specialutgåva; ett Paket från Mästaren i upplaga om 13. Allt utgivet av Smaragdina Skrifter, Lisa Jeannins alkemiska bokförlag. Boken och Paket från Mästaren är formgivna av Leo Norgren.

MÄSTARVERKET säljs till specialpris under releasen. Konstnär Lisa Jeannin är på plats och signerar.

FÖRÄNDRA KONSTEN
7.10–16.12

Malmö Konsthall & Malmö Konstmuseum

Är du mellan 15-19 år och vill vara med och göra podd och film? Eller har du ett intresse för konst?

Tillsammans driver Malmö Konsthall och Malmö Konstmuseum ungdomsprojektet Förändra Konsten där deltagare fått hålla i visningar, skriva skylttexter samt gjort en egen tryckt tidning. Under hösten 2020 kommer vi att arbeta med ljud- och filmproduktion. I projektet får du en chans att gå bakom kulisserna i konstvärlden. Du, tillsammans med andra, får möjlighet att skapa poddreportage, kanske en audioguide eller en filmserie om konst, kultur och konstnärskap.

Nu söker vi deltagare till höstens omgång som startar 7:e oktober på Malmö Konsthall.
Vi träffas varannan onsdag mellan 17.00-19.00

Anmälan sker här

AW med Fronesis: I. Jämlikhetens uppgång och fall i Sverige
Onsdag 7.10 kl 17–19

Mellanrummet/Restaurang SMAK

Samtal med lokalt förankrade panelister utifrån tidskriften Fronesis senaste nummer. Reastaurang SMAK håller öppet under kvällen och erbjuder ett bokningsbart middagspaket.

Under coronavåren 2020 tvingades världens största företag i land efter land att avbryta sin verksamhet eller att lägga om sin produktion för att bidra till människors behov av medicinisk utrustning i stället för kapitalets behov av vinst. I Fronesis nya nummer är utgångspunkten att egendomen i själva verket aldrig varit okränkbar. Äganderätt och egendomsrelationer undersöks genom ett antal historiska nedslag: den athenska demokratin under 500-talet f. Kr., franciskanermunkarnas kamp för att bli befriade från privategendom i slutet av 1200-talet, den haitiska revolutionen i slutet av 1700-talet, kronotorpens framväxt i slutet av 1800-talet, hyresgäströrelsen under det tidiga 1900-talet, skyskrapans snart hundratjugoåriga historia, ockupationsrörelsen från slutet av 1960-talet fram till i dag och Guajajarafolkets tvåhundraåriga kamp mot den brasilianska kolonialmakten. I panelsamtalen undersöker vi hur dessa teman och historiska erfarenheter kan hjälpa alla oss som vill stoppa den skenande ojämlikheten och skapa ett annat samhälle. Samarr. Fronesis

Flera datum följer under hösten:

7/10: I. Jämlikhetens uppgång och fall i Sverige
21/10: II. Egendom och kritik
18/11: III. Kolonisering, mark och naturresurser
2/12: IV. Urbana rum, alternativa egendomsformer och rörelse

Anmälan:

Anmälan till hannah.ohlen@fronesis.nu senast 5.10. Begränsat antal platser (40 stycken). Kvällen till ära har Restaurang Smak på Malmö Konsthall satt ihop ett förmånligt erbjudande. Om ni vill äta, ange även detta i er anmälan. Alternativ 1 eller 2 (pris 235 kronor)

Alternativ 1:
Liten varm vegetarisk soppa med bröd
Smördegsbakelse (fylld med puylinser, potatis, färskost, örter och grönsaker) med en örtig färskostkräm och spenatsallad
1 glas öl, vin eller alkoholfritt alternativ
kaffe/te

Alternativ 2:
Liten varm soppa med bröd och smör
Italienska kalvfärsbollar i het tomatsås med basilika
1 glas öl, vin eller alkoholfritt alternativ
Kaffe/te

Amfi-scenkonst: Svaghetens parti av Felicia Mulinari

C-salen

Amfi gästar Malmö Konsthall 10–11 oktober med ny pjäs av Felicia Mulinari

”Jag vet inte om det här är ett kärleksbrev eller en medlemsansökan. Om det vore en medlemsansökan så vore det till svaghetens parti. Jag vet inte om det här är ett kärleksbrev eller en medlemsansökan. Om detta vore en medlemsansökan så skulle formuläret fråga mig vad svaghet är.” (ur Svaghetens parti av Felicia Mulinari)

Andra delen av Amfis serie med ny dramatik spelas nu för publik på Malmö Konsthall efter vårens filmatiserade premiär. Texten är en lyrisk skildring av smärta och sjukdom där Mulinari undersöker politiska och existentiella villkor för svaghet och omsorg. Vad innebär det när kroppen är en brist, vilka är alla de kropparna som bär upp en kropp? Omsorg som en smärtsam paradox, skuld är en revolutionär smitta.

Texten framförs av Sandra Medina, i en ljudvärld designad av Sibille Attar och i Saga Gärdes regi. Felicia Mulinari debuterade med  diktsamlingen Det som inte kan utplånas (Bonniers förlag, 2019) och har tidigare skrivit pjäsen Labyrint i samarbete med Saga Gärde för Unga Malmö Stadsteater.

Amfi vill i serien Det är ett jag som talar utveckla och utmana svensk samtidsdramatik och ge utrymme för litterära röster att skriva för scen. Genom att utforska nya formspråk på scen och bjuda in till samtal vill Amfi diskutera nya pjästexter utifrån deras litterära värde och dramatiska potential.

Speltider: Lördag 10.10 kl 15 och söndag 11.10 kl 15.00. Föreställningen är ca 30 min. Lördagens föreställning föregås av ett samtal mellan Felicia Mulinari och Andrea Malesevic i samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska.

Fri entré! Endast 30 åskådarplatser per föreställning, förhandsbokning krävs genom anmälan till: https://billetto.se/users/amfi

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och publiken ges möjlighet att hålla avstånd innan, under och efter arrangemanget. Om du på dagen visar några sjukdomssymptom ombeds du stanna hemma och ges möjlighet se föreställningen online.

Medverkande 

Felicia Mulinari (f. 1990) är poet, dramatiker, kritiker och aktivist. Hon slog igenom 2015 med bloggen ‘. Under 2018 debuterade hon som dramatiker med pjäsen Labyrint på Malmö Stadsteater i samarbete med Saga Gärde. Hennes första diktsamling Det som inte kan utplånas utkom under februari 2019 på Albert Bonniers förlag och har nominerats till Årets katapultpris. 

Saga Gärde är regissör och arbetar med scenkonst och film genom dokumentära processer. Hon väver samman dokumentärt material, ljud och musik med nyskrivna texter och skapar föreställningar med principer hämtade från musikalisk komposition. I samarbete med ljuddesignern David Gülich har hon gjort radiodrama för Sveriges Radio av Athena Farrokhzads debut Vitsvit och monologen Brev till en krigerska, 2016. 

Sandra Medina är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Sedan 1994 har hon arbetat som frilansande dansare med en mängd olika koreografer och regissörer, bland annat på Östgötabaletten, Skånes Dansteater och i Kompani Raande–voo och som skådespelare på bl.a. Teater Tribunalen, Västmanlands Teater och Stockholms Stadsteater. Senast har hon medverkat i  Allt du önskar och Sexual Contact på Unga Klara och Because I´m worth it på Kulturhuset Stadsteatern.

Sibille Attar är musikproducent, låtskrivare och artist. Hon släpper skivor under eget namn sedan 2012 och 2019 mottog hon SKAP’s prestigefyllda Popris. I Amfi #2 medverkar hon som kompositör och har satt den ljudtekniska riggen för föreställningen. 

Bild: Felicia Mulinari. Foto: Stefan Tell

NYTT DATUM OCH TID: Konsert med Halvcirkel
Onsdag 14.10 kl 19

Utställningshallen

*Konserten framflyttad från den 19.8 kl 18 till 14.10 kl 19.

Malmö Konsthall gästas av den danska stråkkvartetten Halvcirkel, som primärt spelar nyare klassisk musik i en mix av improvisation och komposition. Halvcirkel spelar alla sina konserter utan noter och utan ”regler”. Det är ett medvetet beslut för att skala av så många lager som möjligt mellan publiken och sig själva. Deras nyckelord är närvaro och intensitet.

I deras undersökande metod att närma sig musik har det varit naturligt att skapa samarbeten med nu levande kompositörer, där musiken skapas i mötet mellan komponisten och ensemblen. Halvcirkel kommer att framföra utdrag ur Salome Dances for Peace for String Quartet från 1986 av den amerikanska kompositören Terry Riley, som ensemblen träffade i USA i år. Här möter minimalism indiska rytmer och improvisation. Det första stycket i kvällens program, Fragment 94, skrevs 2018 direkt till Halvcirkel och är ett samarbete med den danska komponisten Anders Lauge Meldgaard, där han utgått ifrån en kärleksdikt av Mette Moestrup, som i sin tur utgått ifrån den antika, grekiska diktaren Sapfos fragment. I verket utforskas varje ords egna musikaliska universum.

Kvällens program
– Anders Lauge Meldgaard: Fragment 94 (2018)
– Terry Riley: Salome Dances for Peace for String Quartet (1986)

Halvcirkel
Bettina Marie Ezaki, violin
Pernille Kristiansen, violin
Mika Persdotter, viola
Nicole Hogstrand, cello

Halvcirkel, som bildades 2015 i Köpenhamn, har gett ut två album: Halvcirkel och senast The Gift som fått beröm för sin originella och modiga ingång till klassisk musik, bl. a i Gramophone (februari 2018). Gruppen är i 2020–2022 mottagare av Statens Kunstfond legat ”Den unge kunstneriske elite”.

Fri entré, men begränsat antal platser till 50 p g a Covid-19. Bokning krävs.
Insläpp från kl. 17:30 från restaurang Smak. Konserten varar ca 1 timme.

Anmälan:

Boka plats genom att mejla info.konsthall@malmo.se, rubricera mejlet ”Halvcirkel”. Din plats är inte bokad förrän du fått ett bekräftelsemejl. Du kan också anmäla dig genom att ringa vår bokhandel på 040-34 60 00. Insläpp från kl 17:30, ingång via restaurang Smak, som håller öppet till 18. Konserten varar ca 1 timme. Rekommenderad ålder från 12 år. Välkomna!

BOKRELEASE med samtal: Simulacra 2
Lördag 17.10 kl. 15

C-salen

Presentation av den nyutkomna boken Simulacra 2, som innehåller arbeten som förhåller sig fiktionaliserad verklighet. Medverkande i boken är konstnärerna Patricio Dalgo (EC), Narae Jin (KR)

Marit Lindberg (SE), Henrik Lund Jørgensen (DA), Katti Lundh (SE), Lena Ollmark (SE), Leif Skoog (SE) och Johan Suneson (SE). Grafisk design: Andreas Nordström. Boken säljs till specialpris under eftermiddagen i bokhandeln.

Max 50 platser, ingen förbokning.

AW med Fronesis: II. Egendom och kritik
Onsdag 21.10 kl 17–19

Mellanrummet/Restaurang SMAK

Samtal med lokalt förankrade panelister utifrån tidskriften Fronesis senaste nummer. Reastaurang SMAK håller öppet under kvällen och erbjuder ett bokningsbart middagspaket.

Under coronavåren 2020 tvingades världens största företag i land efter land att avbryta sin verksamhet eller att lägga om sin produktion för att bidra till människors behov av medicinisk utrustning i stället för kapitalets behov av vinst. I Fronesis nya nummer är utgångspunkten att egendomen i själva verket aldrig varit okränkbar. Äganderätt och egendomsrelationer undersöks genom ett antal historiska nedslag: den athenska demokratin under 500-talet f. Kr., franciskanermunkarnas kamp för att bli befriade från privategendom i slutet av 1200-talet, den haitiska revolutionen i slutet av 1700-talet, kronotorpens framväxt i slutet av 1800-talet, hyresgäströrelsen under det tidiga 1900-talet, skyskrapans snart hundratjugoåriga historia, ockupationsrörelsen från slutet av 1960-talet fram till i dag och Guajajarafolkets tvåhundraåriga kamp mot den brasilianska kolonialmakten. I panelsamtalen undersöker vi hur dessa teman och historiska erfarenheter kan hjälpa alla oss som vill stoppa den skenande ojämlikheten och skapa ett annat samhälle.

Flera datum följer under hösten:

21/10: II. Egendom och kritik
18/11: III. Kolonisering, mark och naturresurser
2/12: IV. Urbana rum, alternativa egendomsformer och rörelse

Samarr. Fronesis

TEATER & BUFFÈ: Terroristens kropp av Christina Ouzounidis
5–7.11

Utställningshallen

Amfi#4: Urpremiär på ny pjäs av Christina Ouzounidis med Johan Rabaeus & Beri Gerwise

Under tre kvällar i november blir Malmö Konsthall teatersalong. Den turnerande föreställningen ”Terroristens kropp”, i regi av Saga Gärde och med Johan Rabaéus och Beri Gerwise på scen, får sin Sverigepremiär på Malmö Konsthall den 5 november. Senare i höst visas den på Folkteatern i Göteborg och på Dramaten i Stockholm.

Terroristens kropp är en ny pjäs av Christina Ouzounidis. Det är en monolog för två röster i samma kropp, med systern Ismene och brodern Polyneikes i rollerna. Det är Antigones syskon som talar: Ismene påstår att det är hon som begravt brodern, tvärtemot hur Sofokles drama lästs och lästs igen. Polyneikes är brodern som stred för fel sida i ett krig och som fortsätter att tala efter sin död. De försöker frenetiskt att greppa efter något beständigt, att tala fram det, att frammana det tills det är så tydligt att det går att begrava. Pjäsen är en systerpjäs till Ouzounidis tidigare pjäs ”Spår av Antigone”. 

I Christina Ouzounidis drama är språket spelplatsen. Här utspelar sig ett krig mellan det som måste sägas ut och det som inte vill anta en bestämd form. Orden är försök som beväpnar eller avväpnar. I Saga Gärdes regi blir pjäsen ett audiovisuellt verk som utmanar vårt begär efter enkla narrativ och undersöker hur det ogripbara ska ges form. En bror och syster framträder: Johan Rabaeus och Beri Gerwise ger röst åt systern som utan vittnen och utan erkännande ingriper i historien. Det vi gör i det dolda, måste det sägas ut, instagrammas för att finnas? Pjäsen dröjer sig kvar hos brodern, den fördömda kropp som samhället skjuter ifrån sig. Kan mänsklighetens onda gärningar verkligen förpassas till en plats utanför mänskligheten? Är det just i relation till den fördömda vi identifierar vår egen godhet? Ouzounidis återkommer i Terroristens kropp till det antika dramats myter och moraliska frågeställningar och skriver om historien tills något nytt framträder.

Föreställningen produceras av Amfi och är den fjärde föreställningen i Amfis serie med ny dramatik. Amfi är en ny plattform inom det fria kulturlivet som utmanar svensk samtidsdramatik och utforskar nya formspråk på scen.

I anslutning till föreställningen erbjuds teaterbuffé på Konsthallens restaurang SMAK. Priset på 250 SEK inkluderar en varierad buffet i SMAKs stil med något för alla, både kött-, fisk- och vegetariska alternativ finns att tillgå. Kaffe & te ingår, alkoholhaltiga drycker kan köpas på plats. När du bokar plats till teaterbuffén får du automatiskt en biljett till föreställningen, som ges i utställningshallen efteråt. Buffén betalas på plats till restaurang SMAK. Du kan även boka biljett bara till föreställningen, som är gratis.

Speltider

To 5.11
Buffé med start 17:30, samtal med Christina Ouzounidis och Stockholm Kvinnohistoriska i restaurangen från 18:15, föreställning kl 19–20

Fre 6.11
Buffé med start kl 18:00 (insläpp 17:45) och föreställning kl 19–20

Lö 7.11
Buffé med start kl 18:00 (insläpp 17.45) och föreställning kl 19–20

Biljetter

Endast 50 personer per föreställning, varannan stol gäller för att undvika smittspridning. Boka din plats – med eller utan buffé – här.

Produktion

På scen: Johan Rabaeus & Beri Gerwise
I samtal: Christina Ouzounidis med gäst från Stockholms Kvinnohistoriska, 5.11
Regi och komposition: Saga Gärde
Ljuddesign: David Gülich
Ljusdesign: Ellen Ruge
Teknik: Theodor Ryan
Grafisk form: Sepidar Hosseini
Producent: Chrisoula Faniadis

Mer om föreställningen & de medverkande här

AW med Fronesis: III. Kolonisering, mark och naturresurser
Onsdag 18.11 kl 17–19

Mellanrummet/Restaurang SMAK

Samtal med lokalt förankrade panelister utifrån tidskriften Fronesis senaste nummer. Reastaurang SMAK håller öppet under kvällen och erbjuder ett bokningsbart middagspaket.

Under coronavåren 2020 tvingades världens största företag i land efter land att avbryta sin verksamhet eller att lägga om sin produktion för att bidra till människors behov av medicinisk utrustning i stället för kapitalets behov av vinst. I Fronesis nya nummer är utgångspunkten att egendomen i själva verket aldrig varit okränkbar. Äganderätt och egendomsrelationer undersöks genom ett antal historiska nedslag: den athenska demokratin under 500-talet f. Kr., franciskanermunkarnas kamp för att bli befriade från privategendom i slutet av 1200-talet, den haitiska revolutionen i slutet av 1700-talet, kronotorpens framväxt i slutet av 1800-talet, hyresgäströrelsen under det tidiga 1900-talet, skyskrapans snart hundratjugoåriga historia, ockupationsrörelsen från slutet av 1960-talet fram till i dag och Guajajarafolkets tvåhundraåriga kamp mot den brasilianska kolonialmakten. I panelsamtalen undersöker vi hur dessa teman och historiska erfarenheter kan hjälpa alla oss som vill stoppa den skenande ojämlikheten och skapa ett annat samhälle.

Flera datum följer under hösten:

18/11: III. Kolonisering, mark och naturresurser
2/12: IV. Urbana rum, alternativa egendomsformer och rörelse

Samarr. Fronesis

AW med Fronesis: IV. Urbana rum, alternativa egendomsformer och rörelse
Onsdag 2.12 kl 17–19

Mellanrummet/Restaurang SMAK

Samtal med lokalt förankrade panelister utifrån tidskriften Fronesis senaste nummer. Reastaurang SMAK håller öppet under kvällen och erbjuder ett bokningsbart middagspaket.

Under coronavåren 2020 tvingades världens största företag i land efter land att avbryta sin verksamhet eller att lägga om sin produktion för att bidra till människors behov av medicinisk utrustning i stället för kapitalets behov av vinst. I Fronesis nya nummer är utgångspunkten att egendomen i själva verket aldrig varit okränkbar. Äganderätt och egendomsrelationer undersöks genom ett antal historiska nedslag: den athenska demokratin under 500-talet f. Kr., franciskanermunkarnas kamp för att bli befriade från privategendom i slutet av 1200-talet, den haitiska revolutionen i slutet av 1700-talet, kronotorpens framväxt i slutet av 1800-talet, hyresgäströrelsen under det tidiga 1900-talet, skyskrapans snart hundratjugoåriga historia, ockupationsrörelsen från slutet av 1960-talet fram till i dag och Guajajarafolkets tvåhundraåriga kamp mot den brasilianska kolonialmakten. I panelsamtalen undersöker vi hur dessa teman och historiska erfarenheter kan hjälpa alla oss som vill stoppa den skenande ojämlikheten och skapa ett annat samhälle.

Samarr. Fronesis

KONSTTÄVLING

4.5–15.10

Är du 15-25 år? Vill du ha med ditt konstverk i Malmö Konsthalls kalender för 2021?

Vi vill veta vad Malmö är för just dig. Skapa ett konstverk under temat ”Mitt Malmö” och skicka in en bild på det färdiga verket till oss. Du kan låta dig inspireras av en plats i Malmö som betyder mycket för dig eller en känsla som väcks när du tänker på staden. Det kan vara allt du vill att det ska vara!

Tolv utvalda verk får vara med i 2021 års kalender! Vi publicerar också bilder av verken på Malmö Konsthalls Instagramkonto och Facebooksida.Vi tar emot bidrag i två omgångar. Den första omgången har deadline den 15 juni och den andra omgången den 15 oktober. För att delta ska du vara i åldern 15–25.

Om du behöver inspiration för att komma i gång kan du kostnadsfritt hämta en påse med skisspapper och pennor i Malmö Konsthalls bokhandel. Du behöver inte använda dig av innehållet när du skapar ditt verk – alla tekniker och material är godkända.

Mejla din bild till: ylva.brannstrom@malmo.se

Spara ditt verk för att få med det i kalendern.

SKOLVISNINGAR & INFORMATION TILL SFI-LÄRARE
19.9 – 10.1

Malmö Konsthall anordnar gratis dialogbaserade skolvisningar för förskolor, grundskole- och gymnasieklasser tisdag – torsdag kl. 9 – 17, samt fredagar kl. 11 – 17. Bokas senast en vecka i förväg på bokning.konsthall@malmo.se

Du är även varmt välkommen med din SFI grupp, förbered er gärna med informationen nedan.

Ladda ned:

lärarahandledning

studiematerial för SFI

Utskriftsversion