Program

MÖT ANN BÖTTCHER
Onsdag 9.2 kl. 19

Utställningshallen

Ann Böttcher presenterar sin pågående utställning Verk 2000–2021 på Malmö Konsthall och berättar som sitt konstnärskap. Böttcher har i sina verk intresserat för hur identitet, makt och ideologi formas och utövas i samhället. Hon slog igenom med sina minutiöst utförda blyertsteckningar och har förutom teckning arbetat med tekniker som vävning, collage och installation.

Maxantal 45 personer vid sittande publik, om nuvarande föreskrifter från Folkhälsomyndigheten fortsatt gäller. Ingen förbokning.

Bild: Ann Böttcher, 2021. Foto: Helene Toredotter

BOOKRELEASE: Postcards with mountains volume three
Lördag 19.2 kl. 14–16 (med kort samtal kl. 15)

Bokhandeln/C-salen

Martin Eltermann har under en längre tid samlat på vykort med bergsmotiv. Han minns inte hur det började eller varför. Han har tänkt: jag fortsätter så får vi se.

För några år sedan dök idén upp att fråga några konstnärer om de skulle vilja välja ett vykort ur hans samling och sedan göra ett verk utifrån det valda vykortet. Det ville de och det resulterade i en publikation. Hittills har det blivit två publikationer, där konstnärer väljer ett vykort och sedan gör ett verk utifrån det.

Nu släpper Eltermann sin tredje publikation i projektet med titeln Postcards with mountains volume three. Hör mer om hans tankar kring projektet kl. 15, då han samtalar med författare Iman Mohammed i C-salen.

I vitrinerna i Mellanrummet visas under perioden 19.1–20.1 utställningen Postcards with mountains med konstnärernas valda vykort.

Bild: Kotor – Panorama

Utskriftsversion