Program

KOLLABORATIVET - I SPIRALENS MITT

Att mötas i en rörelse, ett räfflat rispande, en ullig smekning eller spegling av guld.

Att mötas i ett gemensamt skeende där var och en får bli sin egen berättelse.

Spiralens mitt återvänder nu till på Malmö Konsthall! Mellan 3-15 december finns scenrummet uppbyggt i C-salen, för att än en gång upplevas och utforskas i tillsammansskap. Alla åldrar, olika förmågor.

Tillfällen för grupper kan bokas på vardagar. Ett besök i Spiralens mitt varar i ca 1 h. Mejla förfrågan till kontakt@kollaborativet.se.

Tillfällen för allmänheten finns följande datum och tider:

Lördag 4 december och söndag 5 december, kl. 13 och 15.

Onsdag 8 december kl. 17 – 19. Detta tillfälle riktar sig till vuxna och varar i 2 h.

Söndag 12 december. Drop-in-flow med starttid kl. 13 och avslut kl. 15.

Boka plats i förväg genom att mejla kontakt@kollaborativet.se. Plats kan även bokas samma dag i Konsthallens bokhandel.

Fri entré. Begränsat antal platser med max 12 personer.

Spiralens mitt är Kollaborativets andra sceniska produktion inom projektet Jag är tid, jag är rum, ett flerårigt konstnärligt undersökande och deltagarorienterat projekt med utgångspunkt i filosofiska frågeställningar om kropp och varseblivande. Projektets syfte är att söka nya former för scenkonst vilka utgår från de olika förutsättningar som barn och unga med funktionsvariationer har. Kroppens rörelse och taktila, visuella och auditiva uttryck uppmärksammas inom möten där var och en kan vara medskapare utifrån sin unika kropp och unika förmågor. Spiralens mitt har skapats i nära samarbete med elever och pedagoger på Mellanhedsskolans grundsärskola i Malmö.

Vid frågor kontakta Ellen Spens, projektledare: kontakt@kollaborativet.se eller 0708-689816.

Jag är tid, jag är rum genomförs med stöd från Svenska Postkodstiftelsen, Region Skåne, Kulturrådet, Sparbanksstiftelsen Skåne och Crafoordska Stiftelsen.

Foto: Casper Wijlhuisen

Grafisk form: Erik Rask

www.kollaborativet.se
www.kollaborativet.se/blogg/
www.facebook.com/kollaborativet/
www.instagram.com/kollaborativet/
www.postkodstiftelsen.se/blog/projekt/jag-ar-tid-jag-ar-rum/

NOVELLKLUBBEN + KONST – ANN BÖTTCHER

Gillar du att prata om det du har läst och sett? Då är du välkommen till Novellklubben + Konst – ett samarbete mellan Lindängenbiblioteket och Malmö Konsthall.

Vi läser alla en novell eller annan kort text med tematisk koppling till utställningen Ann Böttcher: Verk 2000 – 2021. Vi diskuterar sedan i grupp enligt en speciell modell.

Ann Böttcher, som är verksam i Malmö, har framförallt uppmärksammats för sina minutiöst utförda blyertsteckningar. I sitt konstnärskap har hon även intresserat sig för textilt hantverk, särskilt skandinavisk vävteknik. I utställningen Verk 2000–2021 får vi tillfälle att upptäcka underliggande frågor som ställs i verken – ideologi, kontroll och identitet – samt följa Böttchers konstnärskap över tid.

Du har möjlighet att anmäla dig till två tillfällen, antingen tisdag förmiddag eller onsdag kväll. Båda träffarna inleds med en kortare visning av utställningen. Texterna hämtas i Malmö Konsthalls bokhandel, efter bekräftelse på anmälan.

Träffar:

Tisdag 14.12 kl. 10-11.30 Utvalda dikter av Harry Martinson, Pär Lagerkvist och Edith Södergran.
Onsdag 15.12 kl. 17.30-19.00 Utvalda dikter av Harry Martinson, Pär Lagerkvist och Edith Södergran.
Tisdag 18.1 2022 kl. 10-11.30 ”Skugga Baldur: en folksaga” av Sjón, kortroman.
Onsdag 19.1 2022 kl. 17.30-19.00 ”Skugga Baldur: en folksaga” av Sjón, kortroman.

Anmälan till: ylva.brannstrom@malmo.se, ange vilka träffar du vill delta.

Bild: Ann Böttcher Pekar genom en tysk skog, 2002 Blyerts på papper, 46 x 34 cm Courtesy Samling Magasin III Museum for Contemporary Art, Stockholm

Utskriftsversion