Program

signalbild_RB+IE_2_liten

VERNISSAGE: Ragna Bley & Inger Ekdahl
Fredag 31.1 kl 19–21

Utställningshallen

19.30: Öppningscermoni och välkomsttal av Mats Stjernstedt, konsthallschef.
Restaurang SMAK håller extraöppet under kvällen.

Varmt välkommen!

Läs mer utställningen

Bild: Ragna Bley. Foto: Einar Aslaksen. Ragna Bley, Utan titel (detalj), 2019 
Inger Ekdahl, Utan titel, 1976. Courtesy Ystads konstmuseum. Inger Ekdahl. Foto: fotograf okänd

ragna_detail

HELGVERKSTAD: Ragna Bley & Inger Ekdahl
Lördagar & söndagar 1.2–5.4

K-salen

Workshop öppen för alla åldrar. Inspireras av utställningen med Ragna Bley och Inger Ekdahl och skapa din egen konst. Inleds med visning kl 13.

Gratis och öppet för alla.

Visning 13.00
Verkstad 13.30 – 16.30

Bild: Ragna BleyFriday carcass (detalj), 2017. Burenstam & Partners / Formuesforvaltning Collection

Ragna_Bley_Portrett-262_photo_Einar Aslaksen_cut

ARTIST TALK: Ragna Bley
Lördag 1.2 kl 15

Utställningshallen/C-salen

Ragna Bley berättar om sina nya verk och sitt konstnärskap. Kort introduktion av konsthallschef Mats Stjernstedt i utställningshallen kl 15.
På svenska.

Ragna Bley (b. 1986, Uppsala) bor och arbetar i Oslo. Bley är utbildad vid Konsthögskolan i Oslo och har en Master of Arts i måleri från the Royal College of Art, London. Hennes ofta storskaliga målningar utgörs av organiska, föränderliga former där färg ger intryck av att flöda i alla riktningar. Måleriet laddas av en stor referensvärld, personliga minnen och filosofiska reflektioner med kopplingar till science fiction, skönlitteratur och naturvetenskap.

Ragna Bley, 2019. Foto: Einar Aslaksen

19_Sun&Sea (Marina), opera-performance by Rugile Barzdziukaite, Vaiva Grainyte, Lina Lapelyte at Biennale Arte 2019, Venice © Martynas Norvaišas

NOVELLKLUBBEN KLIMATSPECIAL:
Malmö Konsthall + Lindängenbiblioteket
4.2 – 6.5

Visst gillar du också att prata om det du har läst? Då är du välkommen till Novellklubben – ett samarbete mellan Malmö Konsthall och Lindängenbiblioteket!

Här läser vi alla en novell med klimattema som vi sedan diskuterar i grupp enligt en speciell modell. Kommer vi tycka lika? Kanske, kanske inte. Du har möjlighet att anmäla dig till tre tillfällen, antingen dagtid mellan kl 13.00 – 14.00 eller kvällstid mellan 17.30 – 18.30. Som extra bonus får du en garanterad plats på operaföreställningen Sun & Sea onsdagen 6/5, då vi även diskuterar vad vi sett.

Begränsat antal platser! Anmäl dig via email: ylva.brannstrom@malmo.se

Efter bekräftelse: hämta ut din novell på Malmö Konsthalls bokhandel.

TIDER

Grupp 1:
Tisd 4/2 13.00 – 14.00 – Plats: Malmö Konsthall. Josefine Klougart – Regn
Tisd 3/3 13.00 – 14.00 – Plats: Malmö Konsthall. Helena Granström – Skördebrev
Tisd 31/3 13.00 – 14.00 – Plats: Lindängenbiblioteket. Augustin Erba – Hiwa

Grupp 2:
Onsd 5/2 17.30 – 18.30 – Plats: Malmö Konsthall. Josefine Klougart – Regn
Onsd 4/3 17.30 – 18.30 – Plats: Malmö Konsthall. Helena Granström – Skördebrev
Tisd 31/3 17.30 – 18.30 – Plats: Lindängenbiblioteket. Augustin Erba – Hiwa  

Avslutning för båda grupperna:
Onsd 6/5 17.30 – 18.30 – Sun & Sea – Plats: Malmö Konsthall

Bild: Sun&Sea (Marina). Opera-performance av Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė och Lina Lapelytė på Venedigbiennalen 2019. © Andrej Vasilenko

Processed with VSCO with kp2 preset

FÖRÄNDRA KONSTEN
Onsdag 5.2 kl 17–19 (introduktion)
Onsdagar t.o.m. 27.5

Samling i Malmö konsthalls bokhandel kl 17

Gillar du att skriva? Eller har du ett intresse för konst? Kanske vill du jobba med kultur i framtiden? Då är detta projekt för dig!

Tillsammans med Malmö Konsthall och Malmö Konstmuseum får du möjlighet att gå bakom kulisserna i konstvärlden, hålla visningar, skriva texter och diskutera kring konst! Under våren 2019 skapade deltagarna en egen publikation och under vintern 2019/2020 fick de möjlighet att hålla visningar både på Konsthallen och Konstmuseet.

Under vårterminen 2020 kommer du få möjlighet att vara med och skriva texter till Konstmuseets vårutställning. Texterna kommer sättas upp i utställningen och visas under hela perioden. Du kommer även få möjlighet att arbeta med en publikation kopplat till Malmö Konsthalls utställningar.

Nu söker vi fler deltagare till vårens omgång som startar 5.2 2020. För dig 15–19 år. Deltagande är kostnadsfritt

Mer information och anmälan

 

Asa_Maria_Bengtsson_Gyllene_snittet

BOKRELEASE:
”Varje människa är en trädgård” av Åsa Maria Bengtsson
Onsdag 5.2 kl 18.30

Bokhandeln/C-salen

Boken Varje människa är en trädgård berättar om mer än 20 år av konstnären Åsa Maria Bengtssons verksamhet och visar ett urval av både offentliga verk och konstverk som visats på konsthallar, museer och gallerier. Den innehåller ett förord av Marika Reuterswärd, chef för Kristianstads konsthall, och en text av Per Engström, författare och poet. Boken är formgiven av Andreas Nordström.

Kl 19.00 håller Åsa Maria Bengtsson en presentation av sina offentliga verk och berättar om processen bakom offentlig gestaltning, från tankar, skisser, modeller till verklighet. Publiken får oftast bara se ett slutresultat, men hur går det till? I de offentliga verken arbetar Åsa Maria Bengtsson i olika material och tekniker som mosaik, vatten, ljusprojektioner, brons, aluminium, rostfritt stål, sten, print på plexiglas, video, grafisk betong.

Åsa Maria Bengtsson är utbildad på Grafikskolan Forum i Malmö mellan åren 1982–1987. Hon har genomfört ett stort antal utställningar på gallerier, museer och konsthallar i Sverige och utomlands under de mer än 30 år hon varit verksam. Parallellt med dessa har hon samarbetat med andra konstnärer i projektform och kurerat videofestival och grupputställningar samt arbetat med film och ljuskonst, som scenograf, illustratör och pedagog. Hon har erhållit ett stort antal stipendier och utmärkelser under årens lopp, bl a 10-årigt arbetsstipendium från Konstnärsnämnden 1997–2007. Det senaste decenniet har de offentliga verken blivit fler och alltmer uppmärksammade, publikt och konstnärligt. I Malmö finns hon representerad med verket Way to go på Davidshallsbron.

Bild: Åsa Maria Bengtsson, Gyllene Snittet, Stortorget, Mölndal 2019

RB_verkstad

SPORTLOVSVERKSTAD: Ragna Bley & Inger Ekdahl
Tisdag–Torsdag 18, 19 & 20.2

K-salen

Workshop öppen för alla åldrar. Inspireras av utställningen med Ragna Bley och Inger Ekdahl och skapa din egen konst. Inleds med visning kl 13.

Gratis och öppet för alla.

Visning 13.00
Verkstad 13.30 – 16.30

Bild: Ragna BleyUntitled (detalj), 2019. Foto: Einar Aslaksen

talk

TVÅ KOSMOPOLITER:
Ulf Peter Hallberg / Lasse Söderberg
Onsdag 19.2 kl 18

C-salen

Liv och skrivande i främmande städer.
Uppläsning och dialog mellan författarna Ulf Peter Hallberg och Lasse Söderberg.

Lasse Söderberg Författare med illusionerna hjälpligt i behåll, gammalt fredagsbarn, ännu äldre tidskriftsredaktör, inbiten översättare, född i det avlägsna Stockholm (1931), bosatt nära Triangelns station varifrån man lätt tar sig ut i Världen. Senaste bok: Frågor om historien (2017)

Ulf Peter Hallberg Författare med många alter egon, Shakespeare i blodet, trots uppväxt i Malmö och bekymmersam franskundervisning på S:t Petri Läroverk avancemang till Berlin Eldorado (1983) och Sorbonne Université (2014). Hemma alltför sällan, p g a osäkerhet om var det är. Senaste bok: Berlin Transit – det oavslutade (2019)

Middag i Restaurang Smak på Malmö Konsthall kl 19.30.
Förbeställning: info@spleennordic.se

Samarr. det litterära sällskapet Det unga Skåne

Foto: Reinhard Jirgl & F.Á.-García

Utskriftsversion