Program

FILMADE VISNINGAR & VERKSTÄDER

Online

Följ med på en guidad visning eller workshop hemifrån soffan! 

Vi har stor förståelse för att många av er är oroliga över det nya coronaviruset och inte vill röra er ute på museer och andra offentliga platser. Det är ändå ingen anledning att vara utan konstupplevelser! Vi möter det nya läget med visningar och pedagogiska insatser digitalt, så att ni kan ta del av vår verksamhet även hemifrån.

Här hittar du en guidad visning av Konsthallens vårutställning med Ragna Bley & Inger Ekdahl. Du kan också ta del av våra populära konstverkstäder hemifrån. Våra konstpedagoger ger tips på övningar som är lätta att göra hemma tillsammans med barnen.

På Kulturakuten Malmö hittar du digitalt innehåll från alla institutioner inom Malmö stads kulturförvaltning. Här finns videor både från oss, biblioteken i Malmö, Malmö museer och andra aktörer.

 

Unga havsambassadörer tar havets problem till ytan

Möt Malmös unga havsambassadörer Fatima Khalil och Umer Khan. Genom att sprida information om hur livet under ytan ser ut sätter de press på dem som bestämmer, både i Sverige och internationellt.

Filmad visning av vårutställningen 2020 med Ragna Bley & Inger Ekdahl

Vår konstpedagog Ylva Brännström berättar om Konsthallens utställning med de två svenska konstnärerna Bley & Ekdahl. På svenska med svensk textning.

Skapande verkstad för hela familjen

Här får du tips på roliga konstövningar att göra hemma tillsammans med barnen – våra konstpedagoger tipsar.

Skapande verkstad på arabiska

Vår arabiska konstpedagog ger tips på konstövningar som är lätta att göra hemma tillsammans med barnen.

KONSTTÄVLING

4.5–30.8

Är du 15-25 år? Vill du ha med ditt konstverk i Malmö Konsthalls kalender för 2021?

Vi vill veta vad Malmö är för just dig. Skapa ett konstverk under temat ”Mitt Malmö” och skicka in en bild på det färdiga verket till oss. Du kan låta dig inspireras av en plats i Malmö som betyder mycket för dig eller en känsla som väcks när du tänker på staden. Det kan vara allt du vill att det ska vara!

Tolv utvalda verk får vara med i 2021 års kalender! Vi publicerar också bilder av verken på Malmö Konsthalls Instagramkonto och Facebooksida.Vi tar emot bidrag i två omgångar. Den första omgången har deadline den 15 juni och den andra omgången den 30 augusti. För att delta ska du vara i åldern 15–25.

Om du behöver inspiration för att komma i gång kan du kostnadsfritt hämta en påse med skisspapper och pennor i Malmö Konsthalls bokhandel. Du behöver inte använda dig av innehållet när du skapar ditt verk – alla tekniker och material är godkända.

Mejla din bild till: ylva.brannstrom@malmo.se

Spara ditt verk för att få med det i kalendern.

SKAPANDE VERKSTAD PÅ KONSTHALLSTORGET I SOMMAR

Onsdagar 10.6–12.8

Välkommen på skapande verkstad på Konsthallstorget i sommar!

I sommar ordnar Malmö Konsthall skapande verkstäder utomhus varje onsdag under perioden 10.6 – 12.8. Under ledning av våra konstpedagoger får ni skapa egen konst med inspiration av sommarens utställning Från dag till dag med konstnären Luca Frei, född i Schweiz och bosatt i Malmö. Utställningen presenterar en bred konstnärlig produktion och sammankopplar både design, hantverk, arkitektur, akustik och visuellt skapande.

Verkstäderna inkluderar en kort familjevisning av utställningen kl 13 och 15. Alla åldrar välkomna.

Malmö Konsthall ordnar också skapande verkstäder vid Medborgarkontoret Varda i Rosengård vid några tillfällen i sommar.

Om covid-19: För att minimera risken för smittspridning under covid-19 har vi ett begränsat antal platser på våra verkstäder. Sammanlagt 30 personer kan närvara samtidigt. Därför rekommenderar vi att alla inte dyker upp kl 13, utan sprider ut er över eftermiddagen. Inga föranmälningar. Varmt välkommen om du är frisk!

Utskriftsversion