Barn och unga

NYRENOVERAD VERKSTAD MED UTÖKADE ÖPPETTIDER I HÖST
19.9–22.11

K-salen

Välkomna till vår nyrenoverade kreativa verkstad! Under sommaren har vi byggt om och anpassat lokalen för verksamhet och besökare och slår nu upp dörrarna till en tillgänglighetsanpassad och färgglad verkstad som triggar skaparkraften. Verkstäderna välkomnar alla åldrar och har alltid fri entré.

Helgverkstad på Malmö Konsthall

19.9–22.11, lördag & söndag kl. 11–16.30

Vi skapar i olika tekniker med inspiration från utställningen Hassan Sharif: I am the single work artist. Kort visning med begränsat antal platser kl. 13 och 15.

Höstlovsverkstad på Konsthallen

27–29.10, tisdag–torsdag kl. 13–16.30

Vi skapar i olika tekniker med inspiration från utställningen Hassan Sharif: I am the single work artist. Kort visning kl. 13.

Höstlovsverkstad på biblioteken

27.10 kl. 13–15 Lindängenbiblioteket
28.10 kl. 13–15 Kirsebergsbiblioteket
29.10 kl. 13–15 Masten 2

För alla åldrar. Ingen föranmälan men begränsat antal platser.

Öppen fredag

Varje fredag i november, den 6–28.11 kl. 14–16, har vi personal på plats och extra material framme. Ta med en kompis eller kom själv och slå dig ner och skapa. För alla åldrar.

Om Covid-19

Vi anpassar vår verksamhet för att skydda personal och besökare. För att minska smittspridning och sprida ut besökarna har vi utökat öppettiderna i verkstaden med två timmar. Antalet besökare är begränsat till 30 personer i rummet samtidigt och därför kan väntetid uppstå. Vi ber besökare att lämna plats för nya om kö uppstår. Inga föranmälningar.

Alla besökare ombeds tvätta händerna, vi möblerar med möjlighet att hålla avstånd, och vi ber er att stanna hemma om ni inte är helt friska.

FÖRÄNDRA KONSTEN
7.10–16.12

Malmö Konsthall & Malmö Konstmuseum

Är du mellan 15-19 år och vill vara med och göra podd och film? Eller har du ett intresse för konst?

Tillsammans driver Malmö Konsthall och Malmö Konstmuseum ungdomsprojektet Förändra Konsten där deltagare fått hålla i visningar, skriva skylttexter samt gjort en egen tryckt tidning. Under hösten 2020 kommer vi att arbeta med ljud- och filmproduktion. I projektet får du en chans att gå bakom kulisserna i konstvärlden. Du, tillsammans med andra, får möjlighet att skapa poddreportage, kanske en audioguide eller en filmserie om konst, kultur och konstnärskap.

Nu söker vi deltagare till höstens omgång som startar 7:e oktober på Malmö Konsthall.
Vi träffas varannan onsdag mellan 17.00-19.00

Anmälan sker här

KONSTTÄVLING

4.5–15.10

Är du 15-25 år? Vill du ha med ditt konstverk i Malmö Konsthalls kalender för 2021?

Vi vill veta vad Malmö är för just dig. Skapa ett konstverk under temat ”Mitt Malmö” och skicka in en bild på det färdiga verket till oss. Du kan låta dig inspireras av en plats i Malmö som betyder mycket för dig eller en känsla som väcks när du tänker på staden. Det kan vara allt du vill att det ska vara!

Tolv utvalda verk får vara med i 2021 års kalender! Vi publicerar också bilder av verken på Malmö Konsthalls Instagramkonto och Facebooksida.Vi tar emot bidrag i två omgångar. Den första omgången har deadline den 15 juni och den andra omgången den 15 oktober. För att delta ska du vara i åldern 15–25.

Om du behöver inspiration för att komma i gång kan du kostnadsfritt hämta en påse med skisspapper och pennor i Malmö Konsthalls bokhandel. Du behöver inte använda dig av innehållet när du skapar ditt verk – alla tekniker och material är godkända.

Mejla din bild till: ylva.brannstrom@malmo.se

Spara ditt verk för att få med det i kalendern.

SKOLVISNINGAR & INFORMATION TILL SFI-LÄRARE
19.9 – 10.1

Malmö Konsthall anordnar gratis dialogbaserade skolvisningar för förskolor, grundskole- och gymnasieklasser tisdag – torsdag kl. 9 – 17, samt fredagar kl. 11 – 17. Bokas senast en vecka i förväg på bokning.konsthall@malmo.se

Du är även varmt välkommen med din SFI grupp, förbered er gärna med informationen nedan.

Ladda ned:

lärarahandledning

studiematerial för SFI

Utskriftsversion