Barn och unga

SKAPA PÅ KONSTHALLSTORGET I SOMMAR
23.6–28.8 kl 13–16.30

Konsthallstorget

Kom och skapa med oss på Konsthallstorget! Vi inspireras av utställningen med José Leonilson och testar olika material och tekniker. Drop in, men begränsat antal platser. Ingen förbokning, så viss väntetid kan förekomma. Passa då gärna på att utforska utställningen med vår audioguide eller karta för familjer. Verkstan är öppen för alla åldrar och ordnas på Konsthallstorget kl 13–16.30.

Alla verkstäder ordnas utomhus, på Konsthallstorget, med anledning av Covid-19. Vid mycket regn ställs verkstaden in. Är du osäker på vad som gäller just den dag du är intresserad av att delta, ring vår bokhandel/reception för info: 040-34 60 00.

Juni
Onsdag 23.6 och 30.6

Juli
Lördag 3.7, 10.7, 17.7, 24.7, 31.7
Onsdag 7.7, 14.7, 21.7, 28.7

Augusti
Onsdag 4.8, 11.8
Lördagar 7.8, 14.8, 21.8, 28.8

SKAPANDE VERKSTÄDER PÅ OMRÅDESBIBLIOTEKEN

Verkstäderna är utomhus och kan komma att ställas in vid dåligt väder. Drop in, men begränsat antal platser. Ingen förbokning. För alla åldrar.

Lindängenbiblioteket
Ti 29.6 kl 14–16

Limhamnsbiblioteket
To 1.7 kl 10–12

Kirsebergsbiblioteket
To 1.7 kl 14–16

Tygelsjöbiblioteket
Ti 6.7 kl 14–16

Bellevuegårdsbiblioteket
Ons 7.7 kl 10–12

Oxiebiblioteket
Ons 7.7 kl 14–16

Husiebiblioteket
To 8.7 kl 14–16

Garaget
To 5.8 kl 14-16

Konsthallen ordnar även skapande verkstäder på Medborgarkontoret Varda i Rosengård under vardagar i juli kl 11–14. Arabisktalande pedagog på plats. I samarbete med Bästa sommaren.

KREATIV PRIDE-UTSTÄLLNING MED MALMÖ KULTURSKOLA
24.6 – 22.8

Verkstan

Kreativ pride är en utställning av och med HBTQ+ elever från Kreativ pride tillsammans med fotoelever från Malmö Kulturskolas fotokurser.

Kreativ Pride är både till för dig känner dig som en HBTQ-ungdom eller har vuxit upp i en HBTQ-familj, men också för dig som tycker att detta med Pride och HBTQ känns viktigt och spännande. Kanske vill du lära dig mer, kanske är du lite osäker på vem du är?

Under våren har Malmö Kulturskola ordnat tre fullsatta Pride-kurser, Kreativ Pride, för unga i åldern 11–16 på Malmö Konsthall. Kurserna har riktat sig till unga med intresse för HBTQ-frågor med målet att motverka utanförskap och ge unga möjlighet att träffas, umgås och skapa kreativt tillsammans.

Under kurserna har samtal om HBTQ-rättigheter, könsnormer, identitet, Pride och lika rättigheter kombinerats med kreativt skapande utifrån dessa teman. Deltagarna har bland annat målat, tryckt egna t-shirts, skulpterat fotograferat, skapat ansiktsmasker och skapat flaggor med Pride-tema. Under sommaren ända fram till och med pride får Malmöpubliken möjlighet att ta del av verken, som visas i Verkstan på Malmö Konsthall. Ungdomarna har själva fått utifrån deras egna kulturella identitet fått skapa konstverk tillsammans.

Under läsåret 2020/2021 har alla fem fotogrupper i Kreativ Fotografi, en kurs på Malmö Kulturskola, letat motiv i regnbågsflaggans färger. Tillsammans har de skapat ett fem meter långt och drygt två meter högt monokromt fotocollage under ledning av  deras kulturpedagog inom fotografi, Laurentia Flote. Kreativ Fotografi är en kurs som är till för dig som vill utvecklas som fotograf och skapa bilder med digitalkamera. På Malmö Konsthall har kursdeltagarna skapat under ledning av konstpedagog Joakim Danell.

LÅDCYKELTURNÉ MED SKAPANDE VERKSTAD

Olika platser i Malmö

I sommar kan du ta del av Konsthallens lådcykelturné med skapande verkstäder på olika platser i Malmö!

Kulturförvaltningen har gjort en kartläggning av var i Malmö det finns minst aktiviteter för barn och unga under sommarlovet, och dessa områden fokuserar vår uppsökande verksamhet på i sommar. Malmö Konsthalls pedagoger gör en turné med uppemot 40 workshops på olika platser, där vi tar avstamp i utställningen på Malmö Konsthall med den brasilianska konstnären José Leonilson.

Han arbetade självbiografiskt och ofta i textil, där han inspirerades av Shaker-rörelsens broderade kartor över de egna ägorna. Därför får deltagarna göra gemensamma kartor över sina delar av Malmö. Vi samlar sedan de stora gemensamma konstverken i en utställning i Verkstan på Malmö Konsthall, som en kartläggning av dessa vita fläckar på Malmökartan.

I turnén besöker vi 8 bibliotek, 11 fritidshem, 5 olika fritidsgårdar och samarbetar även med Fritidsförvaltningens satsning på Kul i Malmö Karavanen, som dyker upp på olika idrottsplatser under sommaren.

Utskriftsversion