Barn och unga

BESÖK OSS MED BARN – utforska utställningen med audioguide & karta

6.6–30.8

Konst finns inte bara till för vuxna. Med hjälp av vår audioguide och kartan SPÅRA KONSTEN kan ni utforska den pågående utställningen också tillsammans med de mindre.

Ladda ner appen A guided tour gratis genom App Store eller Google Play  till telefonen och klicka på vår audioguide för barn, som innehåller kortfattad information om några av verken.

I utställningshallen finns också kartor, SPÅRA KONSTEN, att plocka med sig. Kartan guidar hela familjen genom utställningen med enkla frågor och uppgifter. Kartan visar också vilka av verken som är interaktiva. Till exempel kan man vända på timglas och skriva ord med magnetiska bokstäver.

SKAPANDE VERKSTAD PÅ KONSTHALLSTORGET I SOMMAR

Onsdagar 10.6–12.8

I sommar ordnar Malmö Konsthall skapande verkstäder utomhus på Konsthallstorget varje onsdag under perioden 10.6–12.8 kl 13–16.30. Vid dåligt väder är vi inomhus. Verkstäder ordnas också vid några tillfällen på Varda (i Vänskapsparken) och olika områdesbiblioteken.

Under ledning av våra konstpedagoger får ni skapa egen konst med inspiration av sommarens utställning Från dag till dag med konstnären Luca Frei, född i Schweiz och bosatt i Malmö. Utställningen presenterar en bred konstnärlig produktion och sammankopplar både design, hantverk, arkitektur, akustik och visuellt skapande. På den skapande verkstaden får ni möjlighet att jobba med olika material och vi erbjuder handledning i olika tekniker – kom gärna med egna idéer så hjälper vi till! 

Alla åldrar är välkomna!

Om covid-19: För att minimera risken för smittspridning under covid-19 har vi ett begränsat antal platser på våra verkstäder. Viss väntetid kan därför uppstå. Inga föranmälningar. Varmt välkommen om du är frisk!

Skapande verkstad på Konsthallstorget
Varje onsdag under perioden 10.6 – 12.8 klockan 13–16.30
Verkstäderna inkluderar en kort familjevisning av utställningen kl 13 och 15

Skapande verkstad på Varda, i Vänskapsparken
Tisdag 16.6 kl 13–15
Måndag–onsdag 13.7–15.7  kl 13–15

Arabisktalande pedagog finns på plats. 

Skapande verkstad på stadsområdesbiblioteken
Torsdag 6.8 kl. 13–15, Oxiebiblioteket
Torsdag 6.8 kl. 13–15, Stadsarkivet
Tisdag 11.8 kl. 13–15, Husiebiblioteket
Onsdag 12.8 kl. 13–15, Bellevuegårdsbiblioteket
Fredag 21.8 kl. 13–15, Garaget

KONSTTÄVLING

4.5–30.8

Är du 15-25 år? Vill du ha med ditt konstverk i Malmö Konsthalls kalender för 2021?

Vi vill veta vad Malmö är för just dig. Skapa ett konstverk under temat ”Mitt Malmö” och skicka in en bild på det färdiga verket till oss. Du kan låta dig inspireras av en plats i Malmö som betyder mycket för dig eller en känsla som väcks när du tänker på staden. Det kan vara allt du vill att det ska vara!

Tolv utvalda verk får vara med i 2021 års kalender! Vi publicerar också bilder av verken på Malmö Konsthalls Instagramkonto och Facebooksida.Vi tar emot bidrag i två omgångar. Den första omgången har deadline den 15 juni och den andra omgången den 30 augusti. För att delta ska du vara i åldern 15–25.

Om du behöver inspiration för att komma i gång kan du kostnadsfritt hämta en påse med skisspapper och pennor i Malmö Konsthalls bokhandel. Du behöver inte använda dig av innehållet när du skapar ditt verk – alla tekniker och material är godkända.

Mejla din bild till: ylva.brannstrom@malmo.se

Spara ditt verk för att få med det i kalendern.

Utskriftsversion