INSTÄLLT: Amfi-scenkonstföreställning med Felicia Mulinari

INSTÄLLT:
Amfi-scenkonstföreställning med Felicia Mulinari

C-salen

OM CORONALÄGET: *På grund av läget med det nya coronaviruset är föreställningen inställd. I stället filmas föreställningen, så att du kan ta del av den hemifrån på söndag 29.3! Länk kommer att finnas på Konsthallens Facebook och Instagram. Amfi#2 kommer också att visas live på Sommarscen Malmö*

Tre föreställningar i regi av Saga Gärde turnerar mellan Malmö, Stockholm och Göteborg under våren 2020. Föreställningarna – litterära monologer med element av video, ljud och rörelse – kombineras med efterföljande fördjupande samtal. Den 28 och 29:onde mars är det dags för del två av Amfi: Det är ett jag som talar – en ny scen för samtal och dramatik – på Malmö Konsthall. Föreställningar med start kl 15.

I den andra monologen av tre iscensätts Malmöförfattaren Felicia Mulinaris text Svaghetens parti. Det är en lyrisk skildring av smärta och sjukdom där hon undersöker det reproduktiva arbete som görs för att omhänderta den sjuka kroppen. Texten skildrar både ett sjukdomstillstånd och skriver fram frågor om omsorgens existentiella villkor, vem som blir subjekt och objekt i en ömsint akt. Vad händer när kroppen blir en brist, och vilka är alla de kroppar som bär upp en kropp? Felicia Mulinari, poet och dramatiker, debuterade med diktsamlingen Det som inte kan utplånas (Albert Bonniers förlag) 2019.

AMFI vill utveckla och utmana svensk samtidsdramatik och ge utrymme för litterära röster att skriva för scen. Utgångspunkten är att undersöka och synliggöra det dramatiska inslaget i ny litteratur. I den första monologen på Malmö Konsthall iscensattes den danska författaren Lone Aburas verk Det är ett jag som talar (Räkenskapens timme). Serien produceras av produktionsplattformen Dela Kakan och Kristian Anshelm.

*OM CORONALÄGET: Av omsorg för vår publik och med hänsyn till smittrisken fyller vi bara varannan plats på våra evenemang, inklusive Amfi. Du kan också ta del av föreställningen online*

Fri entré!

Lö 28.3 kl 15–15.45 (i samarbete med Malmö Scenfest – inga förbokade platser)
Sö 29.3 kl 15–16.45 (med efterföljande samtal) Bokning: info.konsthall@malmo.se

Bild: Felicia Mulinari. Foto: Stefan Tell/Albert Bonniers Förlag

Utskriftsversion