VÄLKOMMEN
OM MALMÖ KONSTHALL
AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR
KOMMANDE UTSTÄLLNINGAR
TIDIGARE UTSTÄLLNINGAR
PROGRAM
KONTAKT
SÖK
DAG FÖR DAG
BARN OCH UNGA
BOKHANDELN
IN ENGLISHINSTITUTET / The Alien Within
14.11 2014 – 1.3 2015
C-salen

Program

Teatergruppen Institutet återskapar utifrån fragment, minnen och lämningar ur de egna arkiven sin egen historia. Besökarna inbjuds att följa processen i C-salen.

Via tematiska ingångar som exempelvis kastration/auktoritet, hysteri/femininitet, projektion/representation organiseras minnesfragmenten så att nya betydelser öppnas. Verk från skilda tider knyts samman och sätts i kommunikation med varandra, favoritscener återskapas i samarbete med gästande artister och omvandlas till nya verk. Under utställningsperioden planeras en rad event som vernissage för nya verk, konserter, live-performance och samtal.

I samarbete med
Om Institutet
Institutet är en internationellt verksam teatergrupp med bas i Malmö och Berlin. Deras arbeten har korsbefruktat teori och praktik genom att utforska temat ”makt och sexualitet” i relation till liberal politik och dess grundelement; den västerländska kärnfamiljen.

Institutets produktioner präglas av ett kraftfullt och ofta ödesmättat bildspråk, där musiken och skådespeleriet har framträdande funktioner, och där paradoxer av samtidigt verkande ytterligheter skapar ambivalens hos betraktaren och manar till omformulering av vad vi faktiskt är med om. Verken antar formen av rockkonserter, sociala installationer, operaföreställningar, klubbevent, sceniska föreläsningar och mediehändelser, både i och utanför teaterns rum.

Gruppens arbete har genom åren följt skilda spår, varav ett handlat om samhällets ”monster”, såsom de framträder i namnen Joseph Fritzl eller Anders Behring Breivik (Conte d´Amour, 2010, Sigurd der Kreuzritter, 2013). Ett annat spår har handlat om sexualitet och kärlek (The Rise and Fall of the Roman Empire, 2008, Woman, 2011). Ett tredje spår har handlat om möjliga och omöjliga representationer av ”den andre”, och därmed om identitet (Sigurd der Kreuzritter, 2013, We love Africa och Africa loves us, 2012, Invisible Empire, 2011).

Institutets senaste produktion Bis Zum Tod avslutade en triptyk som gruppen tillsammans med den finska gruppen Nya Rampen och regissören Markus Öhrn arbetat med sedan 2010. Samarbetet har belönats med en rad prestigefyllda inbjudningar till festivaler som exempelvis Theater Treffen i Berlin, Wiener Festwochen, Festival d’Avignon, Festival Transamerique Canada, Theater der Welt och Volksbühne Berlin.
Läs merUtskriftsversion


Malmö Konsthall, S:t Johannesgatan 7, SE-205 80 Malmö, Sweden. Om cookies.

Site created by [funcform] with OOiS 3.3.3